“Nu am trafic pe site” – problema majora si….comuna
Lucrurile sunt simple: Stai pe scaun si relaxeaza-te ! Ai ajuns unde trebuie
In primul rand uita ca trebuie sa aduci lume pe siteul tau. Gandeste-te la calitatea siteului tau, ofera ceva frumos si util pe siteul tau si traficul va fi de la sine. Daca ai ajuns la pasul asta inseamna ca ti-ai inregistrat domeniul, ai ales o gazduire web corecta , ai instalat wordpress-ul, ai inteles importanta temei si plugin-urilor WordPress asa ca e momentul sa vorbim despre trafic, web traffic…
Daca vrei sa faci bani online, ai nevoie de trafic pe siteul tau. Trebuie sa-ti construiesti propriul punct de vedere. Foarte multi creeaza siteuri cu continut slab sau foarte slab care este trecut la spam. Articole copiate de pe alte siteuri, articole fara sens sau rost….toate duc la o proasta organizare si la un trafic slab sau chiar la zero.
Cum listez site-ul meu in motoarele de cautare (Google, Bing, Yahoo, etc) ?
Motoarele de cautare cauta zilnic noi continuturi, articole noi, deci tot ce inseamna noutati dar si un rank mai bun pentru toate celelalte vechi. Asta inseamna ca un site care are un articol pe prima pagina in Google de mult timp, poate sa cobobare, lasand loc la un site care explica mult mai bine si ne ofera un articol de o mai mare calitate. Fiecare companie, asa cum sunt Google, Yahoo sau Bing au proprii algoritmi de cautare, care sunt mult peste asteptarile tale, asa ca nu incerca sa trisezi. Creeaza pagini originale cu continut fresh si unic.
Poti face acelasi lucru si pentru celelalte motoare de cautare. Fiecare site de acest gen are o sectiune de Webmaster Tools, procedura este cam aceeasi, iar rezultatele nu vor intarzia sa apara. Nu uita ! Este vorba de calitate, nu cantitate !
Cea mai mare parte din trafic provine in mod natural (organic) din motoarele de cautare. Dar acesta mai pote provine si din Yahoo (mailuri) campanii de emailuri, retele de socializare (Facebook, Twitter, Google+) video pe Youtube, dar poate fi si platit Google Adwords. Exista o legatura stransa intre Google+, Twitter, Youtube, aplicatii Android in Goolgle Play….trebuie doar sa vrei sa sa incepi acum sa te faci…vazut.
Ce sunt domeniile expirate si cum profita de pe urma acestora ?
Mii de domenii web expira in fiecare zi. Cauzele sunt diferite, fie utilizatorii uita efectiv de reinoirea domeniului (domeniile web expira la fiecare 12 luni), fie utilizatorul considera ca nu-i mai este de folos, au inceput alte proiecte si asa mai departe.[…]
Citeste aici mai multe despre Domeniile Expirate
Site optimizat pentru telefoane si tablete: De cand Google a introdus noul regulament pentru Rank, este foarte important ca site-ul tau sa fie optimizat pentru telefoanele mobile si tablete. Afisarea rezultatelor in Google nu numai ca se datoreaza acestui lucru, dar siteul tau poate fi exclus aproape de tot daca acest lucru nu este facut. Daca folosesti WordPress acest lucru este facut de la sine, de aceea recomand sa-ti instalezi WordPress-ul. Iti recomand deasemenea sa-ti faci si o aplicatie (apk), este foarte usor prin metoda Webview, fie din App inventor, fie de pe web2apk.com. Recomand insa App Inventor. Link catre Google Play si invers este foarte bun, deasemenea numarul utilizatoriilor care folosesc aplicatiile pentru telefon este din ce in ce mai mare. Costul inregistrarii unei aplicatii in Google Play(tm) este de 25$ si este taxata doar o singura data.
Promovarea pe Youtube: Crearea unor filmulete si incarcate pe Youtube este aproape vital in zilele noastre pentru un trafic optim pe siteul tau. Youtube este pretutindeni, milioane de utilizatori sunt in fiecare moment pe acest site, cautand lucruri pe care si le doresc sa le vizualizeze, sa cumpere si asa mai departe. Siteul este atat de populat incat aproape orice filmulet incarcat aici va avea vizualizari. Deci incearca sa creezi ceva frumos, s-ar putea sa fi surprins cati utilizatori vor venii de pe acest super site de la Google.
Retelele de socializare: Facebook, Google+, Twitter, Pinterest, Blogger sunt doar cateva dintre retelele de socializare preferate de milioane si miloane de utilizatori ai internetului din intreaga lume. Nici nu are rost sa mai vorbim despre importanta promovarii siteului prin aceasta metoda.
Postari frecvente: Studiul (Google) arata ca postarea a 6 articole cel putin pe saptamana creste traficul siteului cu cca 19%. wow!
Lista cu abonati: Creeaza o lista cu abonati. Acest lucru iti va aduce un mare plus traficului siteului. Sunt zeci de plugin-uri pe WordPress de tip Popup si nu numai care ne permite sa creeam ferestre si imagini cu astfel de aplicatie. Ofera vizitatoriilor ceea ce vor sa vada. Continut unic si…fresh.
Forum: Creeaza un forum. Acest lucru va face ca vizitatorii tai sa stea mai mult pe site si sa-ti scada rata de respingere (Bounce rate)
Postarea in grup pe Facebook – Creeaza un grup pe Facebook si raspunde la intrebarile utilizatorilor. Nu uita sa faci legaturi (linkuri) catre siteul tau.
Raspunde la comentarii: Acest lucru va face o legatura intre tine si utilizatori. Utilizatorii se vor reintoarce pe siteul tau, in afara de traficul de zi cu zi.
Linkuri catre siteul tau: Creeaza linkuri catre siteul tau pe alte siteuri de aceeasi nisa. Acest lucru este foarte important pentru SEO, dar ai grija si unde postezi deoarece acest lucru poate dauna siteului. Site-urile trebuie sa fie de calitate cu un PR mare de preferat.
Promovarea in mod gratuit: Incearca sa profiti de promovarea gratuita. Adica sa inregistrezi siteul tau in directoare web, anunturi, listari de orice fel. Fi atent ca acest lucru sa fie facut manual, nu de catre programe automatizate.
Fi sigur ca siteul tau este rapid: Asigurate ca siteul tau este tehnic optimizat pentru o afisare cat mai rapida. Acest lucru este important atat pentru motoarele de cautare si o afisare cat mai buna in rezultate cat si pentru utilizatori. Ai intrat vreodata pe un site care se incarca foart greu ? Naspa nu ?
Google Analitycs – Fi cu ochii pe Google Analitycs. Vezi ce merge si ce nu. Repara acolo unde ceva este gresit. In Analitycs vei vedea absolut tot ce trebuie sa stii despre siteul tau si optimizarea acestuia. Nu neglija datele oferite aici…
Important este deasemenea si numele domeniului. Incearca sa alegi unul cat mai scurt, de preferat fara numere(acestea pot creea confuzii), fara –
Citeste mai multe despre: Alegerea corecta a numelui domeniului web aici
Iti place articolul ? Ti-a fost de folos sau ai sfaturi sau nelamuriri ? Lasa un comment sau da un share…ne-ar fi de folos. Thanks!
Invata cum sa faci bani din siteul tau aici
Nu esti lamurit sa vrei sa intrebi ceva ?
10/07/2017
03/03/2017
01/03/2017
27/01/2017
23/01/2017
19/08/2016
10/05/2016
01/03/2016
01/03/2016
01/03/2016
01/03/2016
01/03/2016
01/03/2016
01/03/2016
01/03/2016
18/02/2016
17/02/2016
16/02/2016
You must be logged in to post a comment.
1 Comments