Tableta Vonino Sirius QS – Pret, specificatii si review

Sirius QS este o tableta de 7,9 inch din portofoliul companiei americane Vonino, promovata de acestia ca facand parte din categoria tabletelor premium, cel putin raportat la celelalte modele din gama lor. Modelul a intrat luna aceasta in topul celor mai bine vandute tablete de la noi din tara, asa ca merita o atentie deosebita.

Haideti sa vedem ce ne ofera Sirius QS.

Vonino Sirius QS – Pret

In general Vonino este o marca low cost ce se bate in preturi cu producatori autohtoni de tablete ca Allview sau Evolio. In particular, tableta Sirius QS face parte din zona de high end a Vonino comercializandu-se la un pret de aproximativ 599 de lei in acest moment (ianuarie 2014), deci nu este vorba de o tableta ieftina.

Vonino Sirius QS 2

Tableta a fost la oferta si la Orange, iar acum este in oferta si la Vodafone, la pachet cu internet 3G (da, tableta are modul 3G integrat). Daca o cumparati printr-una din aceste oferte pretul este ceva mai mic, iar in functie de abonamentul de internet ales, poate ajunge pana la 500-600 de lei.

Vonino Sirius QS – Specificatii si review

Acum ca am vazut pretul pe care trebuie sa il platim pentru Vonino Siris QS, haideti sa vedem ce ne ofera tableta pentru acesti bani.

Asadar, Sirius QS este o tableta Android de 7,9 inch o dimensiune foarte buna daca va doriti portabilitate fara a compromite foarte mult spatiul de lucru de 1024 x 768 pixeli oferiti de display-ul IPS HD. Sistemul Android 4.2 Jelly Bean ruleaza pe procesorul Quad Core Cortex A7 de 1,2 GHz si 1 GB de memorie RAM DDR3.

Vonino Sirius QS 3

Procesorul si memoria sunt suficiente pentru toate aplicatiile si jocurile pe care le puteti gasi pe Google Play in acest moment. La aceste specificatii se mai adauga memoria interna de 8 GB, putin cam micuta in raport cu nivelul la care este procesorul si memoria RAM, dar problema se rezolva rapid cu un card micro SD.

Tableta sta bine si la capitolul conectivitate, beneficiand pe langa WiFi, de modul 3G integrat ce permite accesul de internet de oriunde din raza de acoperire a operatorilor mobili de la noi, si de Bluetooth 4.0.

Vonino Sirius QS este dotata cu doua camere foto, cea de pe spate de 5 MP – decent pentru poze de calitate medie, iar cea frontala de 2 MP – iarasi, suficienta pentru apeluri video sau videoconferinte.

Tableta poate fi folosita si pe post de navigatie pentru auto, avand modul GPS integrat. In mod implicit, Vonino Sirius QS vine instalata cu o aplicatie GPS bazata pe Google Maps, insa va recomand cu caldura aplicatia iGO Primo pentru Android, care arata si se misca mult mai bine.

Vonino Sirius QS 4

Nici la sistemul audio tableta nu sta rau, avand doua difuzoare amplasate in laterale. Astfel se obtine un sunet de buna calitate, cu o oarecare imagine stereo a sunetului datorita amplasarii inspirate a celor doua difuzoare. Sistemul audio este peste ce ofera majoritatea tabletelor.

Vonino Sirius QS – Autonomie si design

Bateria de 4500 de mA este una destul de corecta pentru pretul cerut. Fara 3G activat tableta rezista pana la 5 ore. Daca activam si 3G timpul de functionare scade pe la 4 ore, ceea ce este decent totusi.

Vonino Sirius QS 2

Din punct de vedere al designului si aspectului, avem parte de o tableta bine inchegata, cu finisaje si asamblare de calitate. Materialele folosite sunt aluminiu pentru carcasa, plastic si sticla pentru ramele ecranului. Din acest punct de vedere este peste ofertele producatorilor romani.

Concluzie

Vonino Sirius QS este o tableta cu un raport pret-performanta bun, si din punctul meu de vedere merita banii. Pricipalele atuuri ar fi procesorul quad core, 3G-ul integrat, iar ca minusuri memoria interna si rezolutia mai mica decat cea a altor modele ca Nexus 7 II de exemplu. Desi comparatia nu este tocmai corecta vand in vedere diferenta de pret.

2 thoughts on “Tableta Vonino Sirius QS – Pret, specificatii si review

  1. Pingback: Vonino Orin HD - Pret, specificatii si review | iTablete.com

  2. Mihaela

    Merge extrem de prost conexiunea la internet pe aceasta tableta, am wireless romtelecom si pe exact aceeasi conexiune samsung tab 3 zboara, iphone la fel… Deci problema trebuie sa fie la tableta vonino in rest e excelenta pt jocuri nu se blocheaza e ok

Leave a Reply