Sau mai bine zis cum faci print screen cu un device ce ruleaza Android 4.0 sau mai nou. Lucrurile stau destul de simplu: sa ia una bucata tableta de orice model (singura conditie este sa aiba instalat cel putin Android 4.0), si se apasa simultan butoanele power si volum mai mic.

Atentie, cele doua butoane trebuiesc apasate simultan, nu mai intai unul si pe urma celalalt pentru ca nu va functiona. Se tin ambele apasate simultan pentru 1 secunda sau cam asa ceva si tableta va face un print screen ce va fi salavat sub forma de fisier PNG in folderul ‘Pictures’ > ‘Screenshot’.

In momentul in care faceti screen shoot se va auzi un sunet ca de shutter de aparat foto si imaginea captata sa va ‘duce’ spre bara de notificari din partea de sus a ecranului tabletei. Asa stiti cu singuranta ca tableta a facut intradevar screenshot-ul. Imaginile captate in acest mod pot fi foarte usor selectate si uploadate pe Google Drive sau alte aplicatii de tip cloud pe care le folositi, sau trimise pe e-mail. Evident exista si optiune de transfer pe PC/laptop folosind cablul de transfer de date.

REDUCERI DE PANA LA 40% LA TELEFOANE

Totodata aceste fisiere pot fi vizualizate sau editate direct de pe tableta la fel ca oricare alte imagini. Functia este foarte utila din punctul meu de vedere si ne scuteste de o gramada bataie de cap.

Fisierele rezultate in urma prinscreen-ului vor avea o rezolutie egala cu aceea a tabletei, asadar pentru o tableta cu rezolutie de 2048 x 1200 pixeli va rezulta un fisier de aceeasi rezolutie. Dimensiunea imaginilor variaza in functie de ce se afiseaza pe ecran in momentul printscreen-ului si in functie de rezolutie, evident.

 

SALUTARE!

Daca iti place acest articol aboneaza-te la iTablete si te tin la curent cu tot ce postez!


Mai jos gasiti atasate in format ‘original size’ cateva printscreen-uri facute cu Lenovo IdeaTab A1000 – 1024 x 600 pixeli.

Screenshot_2013-10-02-21-28-02

Screenshot_2013-10-02-21-32-16

 

REDUCERI DE PANA LA 40% LA TELEFOANE