Cum faci screen shoot (print screen) cu tableta Android?

Sau mai bine zis cum faci print screen cu un device ce ruleaza Android 4.0 sau mai nou. Lucrurile stau destul de simplu: sa ia una bucata tableta de orice model (singura conditie este sa aiba instalat cel putin Android 4.0), si se apasa simultan butoanele power si volum mai mic.

Atentie, cele doua butoane trebuiesc apasate simultan, nu mai intai unul si pe urma celalalt pentru ca nu va functiona. Se tin ambele apasate simultan pentru 1 secunda sau cam asa ceva si tableta va face un print screen ce va fi salavat sub forma de fisier PNG in folderul ‘Pictures’ > ‘Screenshot’.

In momentul in care faceti screen shoot se va auzi un sunet ca de shutter de aparat foto si imaginea captata sa va ‘duce’ spre bara de notificari din partea de sus a ecranului tabletei. Asa stiti cu singuranta ca tableta a facut intradevar screenshot-ul. Imaginile captate in acest mod pot fi foarte usor selectate si uploadate pe Google Drive sau alte aplicatii de tip cloud pe care le folositi, sau trimise pe e-mail. Evident exista si optiune de transfer pe PC/laptop folosind cablul de transfer de date.

REDUCERI DE PANA LA 40% LA TELEFOANE

Totodata aceste fisiere pot fi vizualizate sau editate direct de pe tableta la fel ca oricare alte imagini. Functia este foarte utila din punctul meu de vedere si ne scuteste de o gramada bataie de cap.

Fisierele rezultate in urma prinscreen-ului vor avea o rezolutie egala cu aceea a tabletei, asadar pentru o tableta cu rezolutie de 2048 x 1200 pixeli va rezulta un fisier de aceeasi rezolutie. Dimensiunea imaginilor variaza in functie de ce se afiseaza pe ecran in momentul printscreen-ului si in functie de rezolutie, evident.

 

Mai jos gasiti atasate in format ‘original size’ cateva printscreen-uri facute cu Lenovo IdeaTab A1000 – 1024 x 600 pixeli.

Screenshot_2013-10-02-21-28-02

Screenshot_2013-10-02-21-32-16

REDUCERI DE PANA LA 40% LA TELEFOANE

12 thoughts on “Cum faci screen shoot (print screen) cu tableta Android?

 1. Pingback: Cele mai citite articole iTablete in 2013 | iTablete

 2. Pingback: Joc Android cu masini: Hill Climb Racing | iTablete

 3. Pingback: Android 4.4 KitKat update pentru Allview Viva Q8 | iTablete.com

 4. Alexia

  Foarte bine , am inteles asta de pe mai multe site-uri.O singura problema intampin. Am android de 4.o, deci e ok, insa tableta mea nu are buton separat in exterior adica pentru volum.Volumul il reglez apasand pe touch.Deci clar nu merge ce ai spus tu…Alte idei?

  • Cristian Post author

   Buna Alexia, multumesc pentru intrebare. Folosesti cumva o tableta Kindle Fire generatia 1 sau 2? Daca da, in cazul acestor modele care nu au un buton fizic pentru controlul volumului sunetului, se poate face print screen folosind programul Eclipse.

   Mai simplu, poti instala aplicatia Screenshot Ultimate de pe Google Play.

   Sper ca am fost de ajutor.

 5. ionparaschiv

  Am o tableta allview vivaq7 life ..am android 4.2.2 jelly bean…sau cum se scrie , in fine nu imi merge nici cu power si home (butoane de volim nu am ) cum as putea sa fac sa mearga?

  • Cristian Post author

   Salut,

   Daca din diverse motive nu reusesti din butoane, poti descarca o aplicatie care face screen shot. Gasesti pe Google Play.

 6. Pingback: 12 de intrebari frecvente despre tablete si telefoane Android (raspunsuri scurte) | iTablete.com

 7. Pingback: Cele mai citite articole iTablete in 2015 (Si La Multi Ani 2016) | iTablete.com

Leave a Reply