Poti sa folosesti tableta ca telefon?

Am ajuns astazi din intamplare pe TPU – site-ul cu intrebari si raspunsuri gen Yahoo Answers. In fine, am vazut acolo ca multa lumea intreaba daca poti sa folosesti tableta ca telefon, si am gasit niste raspunsuri de te doare capul.

Motiv pentru care m-am gandit ca ar fi folositor pentru multi posesori de tableta sau viitori posesori de tableta sa explic un pic cum stau lucrurile.

tableta cu functie telefon

AlldroSpeed3GBuilt-SMS

 

Tableta cu functie telefon

Raspunsul la intrebarea din titlul acestui articol este si da si nu, depinzand de tableta despre care vorbim. In primul si in primul rand, pentru a putea efectua sau primi apeluri (exceptand tehnologia VoIP) sau SMS-uri o tableta trebuie sa aiba integrat un modul GSM 3G sau 4G mai nou.

REDUCERI DE PANA LA 40% LA TELEFOANE

Dar asta nu este suficient. Pe langa modulul 3G/4G built in, tableta trebuie sa aibe si funtie de telefon. Atentie, exista tablete care au 3G dar nu pot fi folosite pe post de telefon.

Inainte de a cumpara o tableta verificatii specificatiile tehnice ale acesteia, iar daca va doriti o tableta capabila sa initieze/primeasca apeluri telefonice sau SMS-uri, asigurati-va ca intre specificatii apare si functia telefon.

Iata cateva exemple de tablete cu functie de telefon:

Intre noi fie vorba, daca ma intrebati pe mine, nu vad inca tabletele cu functie de telefon sa aibe un succes foarte mare datorita acestei functii. Granita dintre telefoanele mobile actuale si tablete, din punct de vedere al dimensiunilor, este una destul de mare iar tabletele nu vor inlocui telefoanele prea curand.

Pe de alta parte, functia de telefon nu strica cu nimic, iar daca sunteti in cautarea unei tablete noi, merita sa va uitati si la acest aspect atunci cand comparati mai multe modele.

REDUCERI DE PANA LA 40% LA TELEFOANE