iGo Primo Android – Cel mai bun GPS pentru tableta

Daca ma intrebati acum cateva luni daca sunt adeptul GPS-urilor sau al hartilor pe hartie as fi ales a doua varianta. Asta pana am descoperit iGo Primo varianta pentru Android.

Initial am instalat acest software pe un smartphone Samsung Galaxy Mini 2 si se descurca admirabil. Am facut vara trecuta traseul Romania – Serbia – Muntenegru – Croatia si retur fara nicio gresala de navigatie. Asta s-a datorat in mare parte si faptului ca am setat traseul exact pe harta inainte de plecare, nu am lasat GPS-ul sa aleaga el drumul.

In fine, ideea este ca daca tot aveti o tableta care are modul GPS integrat ratati foarte multe daca nu instalati un soft dedicat pentru GPS Android, iar iGo Primo Android este cea mai buna alegere din punctul meu de vedere. Aproape in toate cazurile, softul de navigatie care vine instalat default pe tableta (de cele mai multe ori bazat pe o solutie Google Maps) este destul de basic, cu multe lipsuri si se misca greoi.

iGo Primo este un software GPS ce nu necesita conexiune la internet in timpul functionarii.

Atentie, eu am avut mari probleme pe drum din cauza faptului ca nu am avut un suport auto corespunzator ci o chinezarie cu brat flexibil care s-a rupt pana sa ajung la destinatie :). Asadar asigurati-va ca aveti un suport solid capabil sa sustina greutatea unei tablete sau un smartphone, daca vreti sa folositi telefonul.

Cum se instaleaza iGo Primo Android?

Primul pas este sa faceti rost de kit-ul de instalare. Atentie, trebuie neaparat sa aveti varianta iGo Primo Android pentru a o putea instala pe o tableta care ruleaza Android.

Trebuie de asemenea sa cunoasteti rezolutia display-ului tabletei voastre Android pentru a alege varianta corecta de iGo Primo Android. Cele mai comune rezolutii sunt: 800 x 480, 1024 x 600, 1280 x 720, 1280 x 800 pixeli. Daca nu stiti ce rezolutie are tableta voastra verificati pe site-ul producatorului.

Pentru instalarea iGo Primo Android pe tableta este necesar sa conectati tableta la un computer pe care se gaseste kitul de instalare iGo Primo. Cam asa ar trebui sa arate kitul iGo Primo Android in cazul de mai jos rezolutia care va fi afisata de GPS este 1024 x 600 pixeli (vezi folderul numit i_1024_600).

kit igo primo android

 

1. Copiati toate fisierele si folderele iGo Primo intr-un folder nou (numit iGo de exemplu) pe cardul micro SD al tabletei. Atentie! Este necesar sa aveti cel putin 2 GB liberi fie pe memoria interna a tabletei fie pe un card micro SD.

2. Instati aplicatia accesand fisierul .apk din folderul corespunzator rezolutiei tabletei.

3. Adaugati harti dupa gust si necesitati.

REDUCERI DE PANA LA 40% LA TELEFOANE

 

Hartile compatibile cu iGo Primo Android sunt realizate de mai multi producatori printre care: NavteQ, TopMap, Teleatlas sau producatori locali (in special pentru tari din Europa de Est).

Mai jos gasiti cateva screenshoot-uri cu iGo Primo Android in actiune.

igo primo android 3 igo primo android 1 igo primo android 2

 

Cam asta ar fi, acum nu imi ramane decat sa va urez calatorie placuta.

PS: Nu uitati de un suport auto bun pentru tableta sau telefon si nici de incarcator pentru priza auto. Soft-urile GPS consuma foarta multa baterie asa ca la un drum lung singur nu va ajunge o singura incarcare. De asemenea un suport solid este recomandat. Tin mine ca eu am avut mari probleme cu un suport de 20 de lei care m-a tinut fix o zi.

REDUCERI DE PANA LA 40% LA TELEFOANE

 

Nu esti lamurit sa vrei sa intrebi ceva ? Pune_o_intrebare_buton

13 thoughts on “iGo Primo Android – Cel mai bun GPS pentru tableta

  1. Pingback: Tableta Vonino Sirius QS - Pret, specificatii si review | iTablete

  2. Pingback: Samsung Galaxy Tab 3 Lite | iTablete.com

  3. Pingback: Allview AX4 Nano - Prima tableta Allview din 2014 | iTablete.com

  4. Pingback: 5 sfaturi practice pentru cei ce isi doresc o tableta in 2014 | iTablete.com

  5. Pingback: Software GPS pentru tablete Allview: Sygic | iTablete.com

  6. Pingback: Top aplicatii Android utile - 27 de aplicatii folositoare | iTablete.com

  7. alina

    cum adaug hartile? din calculator trebuie sa le copiez in folderul i go sau se poate direct de pe tableta?

  8. Pingback: Tableta Lenovo Tab 2 A7 la doar 279 de lei | iTablete.com

Leave a Reply