Cele mai populare aplicatii office pentru Android

Cei de la AndroidAuthority.com au rulat un sondaj de opinie de curand in care au intrebat vizitatorii care este aplicatia de tip office preferata , iar rezultatele arata cam asa:

aplicatii android office

 

Este de remarcat cat de strans este clasamentul intre primele 3 pozitii.

Povesteam mai demult cum tabletele au inceput sa fie folosite tot mai mult la locul de munca, deci productivitatea muncii pe tableta este si ea foarte importanta acum. Nu mai este de mirare faptul ca se asteapta ca tabletele sa depasasca la vanzari laptopurile sau PC-urile.

Haideti sa ne uitam la cele mai folosite dintre aplicatiile de tip office de mai sus.

Quickoffice

quickoffice

Conform sondajului, Quickoffice este aplicatia cea mai folosita si este defapt cam acelasi lucru cu Google Drive, fiind de altfel o aplicatie cumparata si acum dezvoltata de catre Google. Quickoffice permite utilizatorilor sa creeze, editeze si sterge fisere de tip document, spreadsheet si presentation, ca sa folosim terminologia celor de la Google. Aplicatia este gratuita si in modul cloud functioneaza exclusiv cu fisierele de pe contul Google Drive al utilizatorului, iar acest lucru poate fi vazut atat ca un avantaj dar si ca un dezavantaj in functie de preferintele si nevoile fiecaruia.

Eu personal folosesc atat aplicatia Quickoffice pe tableta cat si Google Drive pe PC sau laptop. Ideea de cloud si de a avea acces la documentele personale de pe orice device este foarte atragatoare. Exista insa un neajuns major al acestei aplicatii. In cazul in care este folosita pe contul Google Drive, Quickoffice va deschide toate fisierele deja existente in cont in format PDF ‘read only’. Astfel, daca aveti un fisier excel sau word incarcat pe Google Drive de pe alt device, altfel decat prin aceasta aplicatie, nu veti putea edita fisierul repectiv folosind Quickoffice. Quickoffice va permite doar editarea fisierelor care au fost create de catre ea. Un mare minus din punctul meu de vedere fiindca se pierde un pic conceptul de cloud. Integrarea cu Google Drive nu este tocmai reusita.

In ciuda faptului ca este foarte populara, Quickoffice are un rating de doar 4 stele pe Google Play si exista destul de multi utilizatori care se plang de faptul ca aplicatia se blocheaza pe device-ul lor. Quickoffice ocupa 17 MB de memorie.

Si sa nu uitam sa mentionam ca aplicatia Quickoffice pentru Android este gratuita, ceea ce este foarte important, nu?

Kingsoft Office

kingsoft office

Kingsoft Office este o aplicatie cu un rating si un feedback foarte bun pe Google Play – 4,6 stele. Review-urile o claseaza ca fiind peste Quickoffice desi din sondaj cu este chiar asa.

Aceasta aplicatie este un pic mai elaborata decat Quickoffice, permitand integrarea cu mai multi provideri de cloud cum ar fi Dropbox, Box.net sau Google Drive. Si aceasta integrare chiar funtioneaza spre deosebire de Quickoffice.

Aplicatia se mai remarca prin interfata foarte prietenoasa, aerisita si usor de utilizat. De asemenea intalnim mai multe functii care nu se regasesc pe alte aplicatii de tip office. Ocupa 15 mb de memorie.

Merita incercata, mai ales ca este gratuita.

Office Suite Pro 7

office suite pro 7

Office Suite Pro 7 pentru Android este o aplicatie mai profi decat celelalte doua prezentate mai sus si poate fi folosite gratuit in mod trial pentru o perioada limitata de timp dupa care utilizatorul va trebui sa plateasca aproximativ $15. Producatorul aplicatiei – MobiSystems – descrie aplicatia ca fiind cea mai folosita in mediul ‘business’ din intreaga lume.

Office Suite Pro 7 are nota 4,2 pe Google Play si review-uri bune. Aplicatia ocupa 26 mb de memorie.

Concluzie

Daca initial Android era o platforma mai mult destinata divertismentului, multimedia si browsing, iata ca si utilizatorii care au nevoie de aplicatii office pot folosi la fel de bine Android.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *